До новин

Через великий борг Житомиру відключили міську систему відеоспостереження

20 лютого, 2018
Борги
Через великий борг Житомиру відключили міську систему відеоспостереження

Система відеоспостереження «Безпечне місто» у Житомирі перестала працювати на початку лютого через борги.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Житомир інфо».

Щоб вирішити проблему, на території КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради 19 лютого зібралася робоча група. Після годинної дискусії журналістам прокоментували причину відключення.

«У момент встановлення системи в місті потрібно було зробити зміни проекту, пов'язані з тим, що поліція просила закрити в'їзди і виїзди з міста, що було зроблено. Є рішення навіть робочої групи про те, щоб заплатити нам ці гроші, але оплати не було. Перший рік система обслуговувалася взагалі безкоштовно, нам цей проект був цікавий, тому що він презентується в інших містах, інсталюється. І тільки з третього етапу почалися оплати за обслуговування системи. У грудні договір на обслуговування закінчився, ми втратили доступ до нашого обладнання, і діалогу з нами теж ніхто не вів. Гроші нам не сплачено, мало того, ми виграли конкурс на 2017 рік, закупили обладнання більш ніж на 700 тис. грн. Камери, сервери ми купили за свої гроші, і нам сказали вкінці року, що цей проект не вийде, тому що є заборгованість в міському бюджеті. У лютому ми нічого не відключали, відійшли в сторону, і так воно вийшло. Сума питання на сьогоднішній момент по тому обладнанню, що тут варто, це близько 48 тис. грн. Якщо питання по тому, що варто, в тому числі в тестовому режимі, це близько 160 тис. грн. Сьогодні ми домовилися, що нам найближчим часом закриють борг по програмному продукту, ми надамо тимчасове включення до моменту оплати другої частини боргу, який стосується будівельних робіт. Сьогодні ми почнемо роботи, можливо, день-два, і запустимо систему», - розповів генеральний директор компанії «BSI-Group» Олександр Безпалюк.

«Тільки що відбулася робоча група з приводу подальшого включення системи відеоспостереження по місту Житомиру. Домовилися, що фірма, яка обслуговувала в 2017 році, генерує ключі і включить дану систему. Паралельно ми з вересня шукали альтернативні шляхи, щоб система працювала, і є продукт, який можна поставити, щоб система працювала», - розповів директор КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради Валентин Харченко.

Заступник міського голови Сергій Кондратюк та радник міського голови Олександр Черняхович, які також були присутні на обговоренні, коментувати проблему відмовилися.

Нагадаємо, у січні поточного року Житомирщина приєдналася до торгового майданчику СЕТАМ.

Коментарі
Додати коментар