До новин

Могеріні закликала «Газпром» поважати зобов'язання перед «Нафтогазом»

13 березня, 2018
Борги
Могеріні закликала «Газпром» поважати зобов'язання перед «Нафтогазом»

Російський газовий монополіст «Газпром» повинен поважати свої контрактні зобов'язання, зокрема з постачання газу Україні в рамках рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з «Нафтогазом України».

Про це заявила верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні на спільному з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом брифінгу в Києві, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЕП.

«Ми обговорили з прем'єр-міністром недавнє рішення «Газпрому» зупинити вже оплачені поставки газу в Україну. Ми дійшли згоди в тому, що «Газпром» повинен поважати свої контрактні зобов'язання. Європейська комісія проводить інтенсивні дискусії за участю віце-президента Марош Шефчович, щоб досягти позитивного вирішення цього питання», - сказала вона.

Як повідомлялось, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Пізніше стало відомо, що «Газпром» подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу у справі про постачання газу, у справі про транзит апеляція буде подана до кінця березня 2018 року. «Газпрому» на суму боргу нараховується щоденна пеня.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виконавча служба почала опис та арешт активів «Газпрому» в Україні.

Коментарі
Додати коментар