До новин

Продаж боргів «Великої кишені» знову зірвався через схему відмови від угоди потенційним покупцем

19 квітня, 2018
Продаж
Продаж боргів «Великої кишені» знову зірвався через схему відмови від угоди потенційним покупцем

Продаж боргів п'яти компаній, які входять у холдинг Retail Group (мережі «Велика Кишеня» і «Велмарт»), Фондом гарантування вкладів фізосіб компанії «Інвестор» не відбувся.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinClub.

Так, 6 квітня відбувся аукціон, під час якого інвестор запропонувала рекордну суму за даний лот - 670 млн грн. Однак у наступні дні переможець аукціону не підписав протокол і, таким чином, угода зірвалася.

13 квітня були опубліковані рішення про скасування результатів аукціону.

Відмова оплатити лот коштуватиме більше 34 млн гривень, саме стільки складає гарантійний внесок за цими торгами, який в разі небажання закривати угоду не повертається. Однак, за інформацією учасників ринку, ні перша, ні друга біржа гарантійних внесків на день торгів на своїх рахунках не мала, що є прямим порушенням регламенту роботи бірж та нормативних актів Фонду гарантування.

Треба зауважити, що продаж кредитів за ціною, вищою за номінал, є досить нетиповою для ринку, і одразу була ймовірність, що таким чином зацікавлені особи можуть відстрочувати продаж боргів «Великої кишені», про повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За даними Держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, Фінансова компанія Інвестор заснована 3 березня 2018 року, власником і керівником виступає Алла Каплина. Статутний капітал підприємства становить 1 тис. грн.

За даними в системі ProZorro Продажі, в аукціоні взяли участь Фінансова компанія Фінсоле (пропозиція учасника - 150,8 млн грн), Перша інвестиційна компанія з управління нерухомістю (600 млн грн) і Фінансова компанія Інвестор (670 млн грн).

Рітейл Груп - створена в 2005 році. Станом на 21 березня 2018 року компанія управляла торговими мережами Велмарт (26 гіпермаркетів в 18 містах України і один - в Молдові), ВК Експрес (дев'ять магазинів в Києві), Велика Кишеня (40 супермаркетів в 16 містах України), ВК Select (один магазин преміум-формату в Києві), а також мережею з дев'яти супермаркетів Green Hills Market в Молдові. Компанія має 15 власних торгових марок.

За підсумками 2017 року одержала чистий прибуток 64,8 тис. грн, нерозподілений прибуток підприємства склав 1,1 млн грн. Чистий збиток підприємства в 2016 році склав 177,6 млн грн.

Дочірніми підприємствами Рітейл Груп є компанії Фудмережа, Фудком і Рітейл Інвест.

Основним акціонером Рітейл Груп, згідно з даними Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, станом на четвертий квартал 2017 року була компанія Хазінарт Лімітед (78,1%, Кіпр). Частками в підприємстві також володіють інвесткомпанія Dragon Capital (6,96%) і компанія Альта Експерт (9%).

Засновником і основним акціонером холдингу Retail Group виступає бізнесмен Роман Лунін.

Коментарі
Додати коментар