До новин

Мін'юст провів засідання штабу з ліквідації зарплатних боргів

26 квітня, 2018
Події
Мін'юст провів засідання штабу з ліквідації зарплатних боргів

Заступники міністра юстиції Сергій Шкляр та Світлана Глущенко провели відкрите засідання Центрального та регіональних штабів з питань ліквідації заборгованостей з виплат заробітної плати, на якому були присутні керівники Департаменту державної виконавчої служби, Департаменту з питань судової роботи та банкрутства, Федерації профспілок України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

«Починаючи з 2 квітня Міністерством юстиції ведеться активна робота щодо ліквідації заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Для цього було створено регіональні штаби та мобільні групи для стягнення заборгованості по заробітній платі, розроблено технологічну картку для державних виконавців щодо роботи з боржниками, які перебувають у процедурі банкрутства, створено антирейтинги підприємств-боржників у всіх регіонах України, забезпечено постійну взаємодію з органами ДФС, Державною інспекцією з питань праці, Національною поліцією та органами місцевої влади», - зазначив заступник міністра з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.

За словами заступника міністра, за 3 тижні, які пройшли з початку кампанії щодо стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, державними виконавцями Мін'юсту стягнуто з підприємств-боржників 51,7 млн грн. на користь 3 109 працівників.

«До початку роботи регіональних штабів в середньому щомісяця органами ДВС стягувалось 32,3 млн грн заборгованості по заробітній платі. За час роботи регіональних штабів стягнення збільшилось до 51,7 млн грн або на 54%».

«Загалом, станом на 23 квітня заборгованість повністю погашена відносно 10 905 працівників. При цьому з початку дії кампанії деякі підприємства встигли погасити мільйонні борги перед своїми працівниками. Так, ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» погасив заборгованість на 12,6 млн грн. на користь 501 працівника, КП «Підприємство комунальної власності » сплатило 6,9 млн грн на користь 228 працівників, ПАТ «Рівнеазот» - 3,7 млн грн. на користь 117 працівників, ПАТ «Лисичанськвугілля» – 2,5 млн грн. на користь 118 працівників», - зауважив Сергій Шкляр.

Як зазначила Світлана Глущенко, з початку року Державна виконавча служба Мін'юсту стягнула з недобросовісних роботодавців на користь працівників 147 млн грн заборгованості по заробітній платі.

Вона відзначила хороші результати щодо ліквідації боргів з виплати заробітної плати у Кіровоградській, Рівненській, Чернівецькій, Сумській, Миколаївській Запорізькій областях та у відділі примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби.

При цьому заступник Міністра звернула увагу на неякісну роботу у цьому напрямку виконавчих служб Хмельницької та Івано-Франківської, Закарпатської областей.

Вона також поінформувала присутніх: нині на виконанні в органах ДВС перебуває 16,4 тис. виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 390 млн грн.

«Серед найбільших боржників Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, де заборгованість сягнула вже 73,7 млн грн, «Суднобудівний завод імені 61 Комунара», яке заборгувало працівникам 30,1 млн грн, та футбольний клуб «Металіст» з боргом у майже 29 млн грн. Це підприємства різних форм власності, однак до кожного з них ми вживатимемо однаково жорсткі заходи для того, щоб українці нарешті отримали зароблене», - заявила заступник міністра.

За її словами, запуск нового напрямку роботи оперативних штабів у регіонах був продиктований успіхом ініціативи зі стягнення боргів з аліментів. Адже, як несплата аліментів, невиплата заробітної плати є однією з найболючіших соціальних проблем держави.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, землю заводу «Укроборонпрому» продають через борги із зарплати.

Коментарі
Додати коментар