До новин

Fitch: Низка українських банків потребуює докапіталізації

05 травня, 2018
Законодавство
Fitch: Низка українських банків потребуює докапіталізації

Fitch констатує поліпшення платоспроможності українських банків, зазначаючи, що деякі фінустанови потребують подальшої докапіталізації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на  Інтерфакс-Україна.

«Показники платоспроможності банків переважно відновлено: до кінця першого кварталу 2018 року більшість із 25 найбільших банків, які контролюють понад 90% активів сектора, відповідали нормативу достатності капіталу (10%)», - зазначено в повідомленні агентства.

Водночас Fitch додає, що рівень проблемних активів банків досі високий - близько 56% до кінця першого кварталу 2018 року. За даними агентства, це переважно старі кредити, реструктуризація яких зазвичай відбувається повільно і часто ускладнюється правовими аспектами процесу банкрутства позичальника.

«У 2018 року НБУ проведе чергову оцінку якості активів і стрес-тестування найбільших 25 банків. Ми очікуємо, що оцінка підтвердить потребу деяких банків у докапіталізації, оскільки не всі банки мають достатнє покриття ризиків потенційних збитків від реструктуризованих зобов`язань», - зазначає агентство.

Fitch при цьому додає, що банки з державним і іноземним капіталом зберігають доступ до додаткового капіталу, якщо такий буде потрібно, тоді як банки з приватним капіталом мають обмежений доступ і в деяких випадках можуть навіть занижувати кредитні збитки.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ВТБ змушений докапіталізувати українську «дочку» майже $100 млн.

Коментарі
Додати коментар