До новин

Агрохолдинг «Мрія» реструктуризує незабезпечену частину боргу

05 травня, 2018
Борги
Агрохолдинг «Мрія» реструктуризує незабезпечену частину боргу

Агрохолдинг «Мрія» найближчими днями має намір розпочати процедуру реструктуризації незабезпеченої частини боргу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на landlord.

В компанії очікують, що процедура займе близько 2 місяців і буде включати, серед іншого, голосування кредиторів для узгодження реструктуризації на рівні Mriya Agro Holding PlC (Кіпр) і наступну пропозицію про обмін незабезпечених вимог на сертифікати на отримання стягнутих сум, акції та облігації, випущені для реструктуризації, як і було оголошено 23 квітня 2018 року.

Всі необхідні документи стосовно голосування та пропозиції щодо обміну будуть публічно доступні у встановленому порядку. Кредиторам буде надано як мінімум 3-тижневий термін для прийняття рішень.

Паралельно «Мрія» продовжує переговори зі сторонами, зацікавленими у придбанні компанії після завершення реструктуризації її боргу. Заявка на придбання групи може бути отримана або не отримана до кінця травня. «Мрія» проінформує своїх кредиторів про хід переговорів у встановленому порядку.

Нагадаємо, кредитори «Мрії» отримали операційний контроль над компанією та обрали нове керівництво на початку 2015 року. У серпні 2014 року «Мрія» повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.

У травні 2017 року «Мрія» і Міжнародна фінансова корпорація узгодили розподіл боргу на забезпечену і незабезпечену частини, а також умови реструктуризації забезпеченої частини боргу. У березні 2018 року «Мрія» підтвердила зацікавленість з боку інвесторів і стабільне фінансування від кредиторів. На даний час загальний борг «Мрії» становить $1,087 млрд.

«Мрія» — одна з найбільших українських агропромислових компаній. Агрохолдинг спеціалізується на вирощуванні пшениці, ріпаку, ячменю, соняшнику, сої, кукурудзи, цукрового буряку, картоплі та інших сільськогосподарських культур. «Мрія» обробляє 165 тис. га в Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано- Франківській, Львівській та Рівненській областях, а також володіє 4-ма елеваторними комплексами загальною потужністю 380 тис. тонн, картоплесховищем загальною місткістю 52 тис. тонн, насіннєвим і 2 крохмальними заводами.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Мрія» сплатила 1 млрд гривень податків за час роботи під управлінням кредиторів.

Коментарі
Додати коментар