До новин

Українські компанії можуть стягувати держмайно РФ в будь-якій точці світу — Аслунд

14 травня, 2018
Резонансні справи
Українські компанії можуть стягувати держмайно РФ в будь-якій точці світу — Аслунд

Рішення палати Третейського суду в Гаазі, яке зобов'язує Росію відшкодувати низці українських компаній збиток від втрати активів через незаконну анексію Криму, можна виконати завдяки Нью-Йоркській конвенції від 1958 року.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Згідно з Нью-Йоркською конвенцією про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень від 1958 року, сторона-переможець має право стягувати державну власність фактично в будь-якій точці світу, і країни Заходу реально виконують її», - зазначив він.

Нагадаємо, Третейський суд у Гаазі постановив, що Російська Федерація має відшкодувати низці українських компаній збитки за анексію Криму. Як ідеться в ухвалі суду, Росія відповідальна за порушення прав українських інвесторів, починаючи з 21 березня 2014 року, коли Володимир Путін підписав указ про анексію Криму.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, українські компанії, які подавали позови до суду при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі проти Росії у зв'язку із захопленням активів у Криму, отримають рішення про компенсацію вже упродовж півроку.

Коментарі
Додати коментар