До новин

«Сбербанк Росії» докапіталізує українську «дочку»

15 травня, 2018
Законодавство
«Сбербанк Росії» докапіталізує українську «дочку»

Акціонер російського «Сбербанку» вирішив докапіталізувати дочірню українську фінустанову на 66,6%.

Про це банк повідомляє в системі розкриття даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Капітал банку буде збільшений на 8,3 мільярда гривень - до 20,77 мільярда гривень

Рішення про докапіталізацію було прийнято 11 травня.

Докапіталізація пройде шляхом приватного розміщення простих іменних акцій додаткового випуску.

Станом на 1 квітня норматив адекватності регулятивного капіталу «Сбербанку» становив 11,2% при мінімально допустимому 10%.

Нагадаємо, у травні Рада національної безпеки й оборони запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України. Національний банк ухвалив рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків.

Раніше президент Петро Порошенко зазначив, що санкції проти банків з російським капіталом дієві і їх варто продовжувати.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції проти «дочок» російських держбанків, які працюють в Україні: українських Сбербанку та ВТБ, «БМ Банку» («дочки» ВТБ), Промінвестбанку («дочки» ЗЕБ) і VS Bank («дочки» Сбербанку).

Санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі та продажу фінустанов.

Регулятор очікував, що зазначені банки придбає новий інвестор або вони поступово згорнуть діяльність в Україні.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Раді пропонують націоналізувати російські банки та компанії в Україні.

Коментарі
Додати коментар