До новин

Позбавлений свідоцтва приватного виконавця Андрій Авторгов готує позов проти Мін’юсту

21 червня, 2018
Резонансні справи
Позбавлений свідоцтва приватного виконавця Андрій Авторгов готує позов проти Мін’юсту

В юридичній спільноті жваво обговорюють припинення діяльності приватного виконавця Андрія Авторгова. Правник планує подати позов, в якому вимагатиме визнати протиправним та скасувати рішення комісії і наказу Мін’юсту, якими його позбавили права бути приватним виконавцем.

Про це Андрій Авторгов розповів в інтерв’ю виданню «Дзеркало суддів», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Андрій Авторгов був позбавлений права на здійснення діяльності приватного виконавця рішенням Дисциплінарної комісії приватних виконавців при Міністерстві юстиції України 14 травня поточного року.

«Мною було виконано рішення господарського суду, яке не виконувалося державними виконавцями близько двох років. Я його виконав за чотири дні. Вважаю, що хтось обіцяв, що воно не буде виконано» - так тоді прокоментував підґрунтя справи правник, про що писав інформпортал Банкрутство & Ліквідація.

Зараз Авторгов готує позов про визнання незаконним такого рішення комісії а також, в разі задоволення цього позову, планує далі вимагати в Мін’юсту відшкодування йому шкоди, заподіяної відповідними рішеннями чиновників.

«Позов буде про визнавання протиправним та скасування і Рішення комісії і Наказу Мін’юсту. У разі його задоволення, наступним буде позов про стягнення шкоди, заподіяної незаконними діями», - зазначив він.

Авторгов додав, головний недолік запровадження інституту приватних виконавців в Україні полягає в тому, що його запуском та контролем займався і займається конкурент приватних виконавців - Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

«Щодо недоліків самого інституту, то я їх не бачу. Приватні виконавці чудово зарекомендували себе в багатьох країнах Європи, пострадянських країнах Балтії, Молдові, Грузії, Казахстані. Проте, в нашій країні є всі підстави побоюватись, що він може перетворитися на другу державну виконавчу службу, оскільки чиновники Міністерства юстиції фактично намагаються «підім’яти» його під свої корупційні забаганки», - резюмував юрист.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, представник Незалежної асоціації банків України Олена Єрмолова розповіла про можливі корупційні складові, що закладені в схемах роботи ДКАК Мін’юсту.

Коментарі
Додати коментар