До новин

ФДМУ: На підготовку ОПЗ до приватизації може піти півроку

26 червня, 2018
Законодавство
ФДМУ: На підготовку ОПЗ до приватизації може піти півроку

Максимальний термін підготовки радником Одеського припортового заводу до продажу становитиме 6 місяців з дати набрання чинності договору про надання послуг.

Про це розповів в.о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

Нагадаємо, Фонд держмайна до кінця липня планує відібрати радників для наступних об`єктів великої приватизації: «Одеський припортовий завод», «Президент-Готель», «Об`єднана гірничо-хімічна компанія», «Індар», «Вугільна компанія «Краснолиманська» і «Завод «Електроважмаш».

«Конкурси будуть проходити у Фонді держмайна в два етапи по кожному об`єкту з 26 по 31 липня. Максимальний термін підготовки радником ВАТ «Одеський припортовий завод» до продажу становить 6 місяців з дати набрання чинності договору про надання послуг радника, а всіх інших об`єктів - 4 місяці», - уточнив він.

До основних завдань радників належить проведення аналізу економічних, технічних і фінансових показників діяльності підприємства, приведення основних показників бухгалтерської звітності підприємства у відповідність з міжнародними стандартами бухгалтерського обліку, визначення стартової ціни, підготовка інформаційного пакета щодо об`єкта приватизації, пошук потенційних інвесторів, здійснення перевірки об`єкта (Due Diligence), а також проведення аудиту (фінансовий, екологічний та інші).

Крім того, радники повинні будуть розробити комплексні заходи антикризового управління проблемними боргами об`єкта і провести SWOT-аналіз об`єктів, включаючи оцінку конкурентних позицій об`єкта в Україні та на міжнародних ринках.

Також їх завданням стане підготовка фінансової моделі і визначення інвестиційної привабливості підприємств, пошук можливих шляхів її підвищення, шляхів реструктуризації кредиторської заборгованості, рекомендацій щодо встановлення основних цін і тарифів на продукцію та послуги, маркетингової політики, інших заходів.

Коментарі
Додати коментар