До новин

Російському холдингу «Открытие» загрожує банкрутство

03 липня, 2018
Банкрутство фінустанов
Російському холдингу «Открытие» загрожує банкрутство

Центробанк РФ готовий допустити банкрутство холдингу «Открытие», якщо той не погасить свої борги перед банками однойменної групи.

Про це розповів заступник голови регулятора Василь Поздишев, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК.

«Банки групи «ФК «Открытие» мають намір стягувати з холдингу «Открытие» не 28 млрд рублів, а всю суму заборгованості - це 335 млрд рублів. Ми дуже розраховуємо, що холдинг розкриє ті об'єкти інвестицій, в які пішли ці кошти, і поверне гроші або активи. Якщо він не буде в змозі повернути ці кошти, тоді, швидше за все, буде ініційована процедура банкрутства», - зазначив Поздишев.

Раніше 28 млрд рублів, про які йде мова, холдинг отримав від Агентства зі страхування вкладів на підтримку ліквідності банку «Открытие». Однак минулого літа під санацію за участю Фонду консолідації банківського сектора (ФКБС) потрапив основний актив холдингу - банк «ФК «Открытие». Холдинг після цього втратив статус інвестора банку «Траст». На базі останнього тепер планується створити фонд проблемних і непрофільних активів, розповідав раніше Поздишев.

Після цього Агентство зі страхування вкладів (АСВ) зажадало від холдингу повернути видані на санацію «Траста» 28 млрд рублів. Холдинг, в свою чергу, поставив вимогу до «Трасту» перерахувати ці гроші безпосередньо на рахунок АСВ.

«Ми були впевнені, що банк «Траст» погасить цю заборгованість разом з іншими своїми боргами перед АСВ, - говорив представник холдингу, - Для нас дивно, що ці 28 млрд рублів до цього часу не перераховані в АСВ з нашого депозиту в банку «Траст». За його словами, ця сума забезпечена заставою у вигляді держоблігацій.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виведення 100 мільярдів рублів з системного банку «Открытие» паралізувало банківський ринок РФ.

Коментарі
Додати коментар