До новин

ФГВФО відшкодує вкладникам банку «Форум» по 10% від суми великих вкладів

04 липня, 2018
Банкрутство фінустанов
ФГВФО відшкодує вкладникам банку «Форум» по 10% від суми великих вкладів

Фонд гарантування вкладів заявив, що розпочинає задоволення вимог кредиторів четвертої черги банку «Форум».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Фінклуб».

Як зазначається, виконавча дирекція Фонду погодила здійснення часткового задоволення вимог кредиторів четвертої черги на загальну суму 239,8 млн грн, що становить 10% від загальної суми четвертої черги реєстру кредиторів. Кредиторські вимоги, відповідно до законодавства України, задовольняються пропорційно до суми вимог, що належать кожному кредитору четвертої черги.

Загалом у четвертій черзі реєстру акцептованих вимог кредиторів ПАТ «Банк Форум» обліковується 12 572 кредитора на загальну суму майже 2 398,0 млн грн. Як відомо, до четвертої черги включаються вимоги вкладників – фізичних осіб, які не є пов’язаними особами банку, у частині, що перевищує виплачену Фондом граничну суму відшкодування 200 тис. грн.

Нагадаємо, тимчасова адміністрація у ПАТ «Банк Форум» була запроваджена з 14 березня 2014 року, а процедура ліквідації розпочалась з 16 червня 2014 року. Тільки у рамках виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам банку, станом на початок червня 2018 року, виплачено 2 850,7 млн грн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування не зміг відсудити у колишніх управлінців банку «Форум» 2 мільярди.

Коментарі
Додати коментар