До новин

Суд направив справу про борг ОПЗ Фірташу на новий розгляд

10 липня, 2018
Борги
Суд направив справу про борг ОПЗ Фірташу на новий розгляд

Верховний суд скасував рішення суду м. Южний, за яким Ostchem Holding Limited мала право на примусове стягнення з «Одеського припортового заводу» 5,2 мільярда гривень боргу і 1,57 мільярда гривень пені.

Про це написав в.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Постанова суду була прийнята виходячи з рішення Стокгольмського арбітражу. Справу направлено на новий розгляд до суду нижчої інстанції.

«Постановою Касаційного цивільного суду в складі Верховного суду, постанови суду першої та апеляційної інстанцій скасовані, а справу направлено на новий розгляд», - написав Трубаров.

Він уточнив, що раніше Фонд подав до Верховного суду касацію і клопотання про призупинення виконання постанови Южного міського суду Одеської області.

Керівник Фонду також нагадав, що в кінці липня відбудеться конкурс з відбору радника для приватизації ОПЗ, який запропонує шляхи вирішення токсичних боргових зобов'язань підприємства.

Нагадаємо, Ostchem з 2012 року була єдиним постачальником газу на завод, а інші компанії Фірташа - з березня 2013 року, монопольними покупцями продукції заводу.

Борг утворився за контрактом з Ostchem на поставку газу від 20 січня 2013 року. Він сформувався в вересні-грудні 2013 року.

Саме в цей період «Газпром» знизив ціну газу для Ostchem з 430 до 265 доларів за тисячу кубометрів. Але для ОПЗ компанія Фірташа продовжувала продавати газ по 430 дол.

Пільговий газ закачувався структурами Фірташа в підземні сховища.

Раніше Фонд державного майна не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ «Одеський припортовий завод».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на підготовку ОПЗ до продажу може піти півроку.

Коментарі
Додати коментар