До новин

Для боржників банку «Михайлівський» розробили уніфіковані умови реструктуризації кредитів

18 липня, 2018
Борги
Для боржників банку «Михайлівський» розробили уніфіковані умови реструктуризації кредитів

ФГВФО погодив уніфіковані умови реструктуризації заборгованості позичальників ПАТ «Банк Михайлівський».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Фонд гарантування погодив нові уніфіковані умови реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб-позичальників ПАТ «Банк Михайлівський» за виданими споживчими бланковими кредитами/овердрафтами. Приєднатися до нової програми реструктуризації можуть усі позичальники (фізичні особи) ПАТ «Банк Михайлівський», які мають заборгованість за виданими споживчими бланковими кредитами/овердрафтами – у тому числі і ті, хто скористався можливостями попередньої програми реструктуризації, що діяла до 12 липня», - заявили у Фонді.

Відповідне рішення, з метою створення оптимально сприятливих умов для виконання зобов’язань боржниками банку, було прийняте виконавчою дирекцією Фонду.

Згідно із затвердженими умовами, на період реструктуризації процентна ставка встановлюється у розмірі 1,2% річних (0,1% на місяць). Також для всіх позичальників встановлюється єдина кінцева дата погашення заборгованості за кредитним договором – 11.07.2020.

Серед ключових моментів запропонованої програми реструктуризації – перегляд черговості погашення кредитів. Так, з дати акцептування позичальником договору реструктуризації черговість погашення заборгованості за кредитним договором встановлюється така:

1. погашення процентів, нарахованих  відповідно до умов реструктуризації - 1,2% річних (0,1% на місяць);

2. погашення основної суми кредиту;

3. погашення процентів, нарахованих та несплачених станом на дату акцепту позичальником договору реструктуризації.

При цьому застосування штрафних санкцій (пені, штрафів) та нарахування комісій упродовж строку реструктуризації не здійснюється.

У той же час позичальник має право на дострокове повне чи ж часткове погашення заборгованості у будь-яку дату впродовж строку реструктуризації.

Приєднатись до програми реструктуризації можна шляхом акцептування публічного договору, розміщеного на сайті банку за посиланням, та сплативши єдиним платежем кошти у сумі не менше 10 процентів від суми кредитної заборгованості за основною сумою кредиту, розрахованої станом на 09.07.2018 року. Період акцептування умов реструктуризації триває до 11.07.2019 включно.

Варто нагадати, що до 12 липня 2018 року діяли попередні умови  реструктуризації, запроваджені Фондом гарантування вкладів фізичних осіб 02.03.2017 року. За цей час позичальниками банку була здійснена оплата майже 46 тис. кредитних договорів. І майже 8,6 тис. позичальників протягом дії програми реструктуризації (квітень 2017 – червень 2018) повністю виконали свої зобов’язання перед банком.

У ситуації, що склалась з кредитним портфелем фізичних осіб ПАТ «Банк Михайлівський» Фонд гарантування створює найбільш сприятливі умови для позичальників банку.

«ТОВ «ФК «ФАГОР» та ТОВ  «ФК «ПЛЕЯДА», або будь – які інші особи, які намагаються оспорити права банку на кредитний портфель, не мають прав вимагати погашення заборгованості від позичальників ПАТ «Банк Михайлівський» за кредитними договорами з банком. Тільки платежі на користь банку будуть зараховані в рахунок погашення заборгованості за кредитними договорами», - наголосили у ФГВФО.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ліквідацію банку «Михайлівський» продовжили на 2 роки.

Коментарі
Додати коментар