До новин

Виставили на продаж черговий пул боргів юросіб перед банками-банкрутами

03 серпня, 2018
Продаж
Виставили на продаж черговий пул боргів юросіб перед банками-банкрутами

У системі ProZorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу восьмого пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Аукціон відбудеться 25 вересня.

Лот F120GL31231- стартова ціна 293 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону. До складу пулу увійшли права вимоги за 18 кредитами, що перебувають на балансі 5 банків (ПАТ «ПТБ», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК», ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК», АТ «ІМЕКСБАНК» та ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ»). Два кредити становлять 15% пулу. Загальна заборгованість за договорами на початок липня цього року склала 1 466 млн грн. Середній термін прострочки виконання зобов’язань за кредитами – 5 років. У заставі банків – товари в обороті, нерухомість, транспорт, фінансова порука. Зокрема серед забезпечення – 45 земельних ділянок в Іванківському районі Київської обл., 42 земельні ділянки в Макарівському районі Київської обл. та  нежитлові будівлі у Києві. Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, до цього виставлялися на індивідуальний продаж – від 2 до 18 разів.

Нагадаємо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Календарний підхід до формування пулів покликаний повністю нівелювати «суб’єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у цей процес.

Нагадаємо, аукціони з продажу перших двох пулів відбудуться 29 серпня та 3 вересня, третій пул торгуватиметься 10 вересня, 11 вересня відбудеться аукціон з продажу четвертого пулу, п’ятий та шостий пул торгуватимуться 18 та 19 вересня відповідно.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО змінює підхід до продажу іпотечних кредитів фізосіб у пулах.

Коментарі
Додати коментар