До новин

Нацкомісія призначила перевірку постачання газу на ОПЗ

09 серпня, 2018
Резонансні справи
Нацкомісія призначила перевірку постачання газу на ОПЗ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, призначила позапланову перевірку ПАТ «Одесагаз» та ТОВ «Всеукраїнська енергокомпанія» за зверненням АТ «Укртрансгаз».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Укртрансгазу.

«Таке рішення було прийнято у результаті звернення АТ «Укртрансгаз» у зв'язку з порушенням зазначеними компаніями ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, затверджених Постановою НКРЕКП у частині дотримання вимог Закону України «Про ринок природного газу», а також недотримання вимог Кодексу ГТС щодо надання фінансового забезпечення», - йдеться у повідомленні Укртрансгазу.

В Укртрансгазі нагадують, що ТОВ «Всеукраїнська енергокомпанія», яке в грудні 2017 року виграло конкурс на використання потужностей Одеського припортового заводу на давальницьких умовах, не забезпечило ОПЗ достатнім обсягом природного газу.

Зі свого боку, ОПЗ, порушуючи правила постачання природного газу, не контролював рівень власного споживання та самостійно не припинив споживання газу навіть після того, як обсяг його власного споживання фактично перевищив підтверджені для транспортування обсяги природного газу.

Також відповідні заходи, на порушення Кодексу ГРМ, не були вжиті оператором газорозподільчих мереж - ПАТ «Одесагаз», на території ліцензійної діяльності якого перебуває ОПЗ.

Коли Укртрансгаз звернувся до «Одесагазу», на мережах якого знаходиться ОПЗ, з проханням припинити подачу/розподіл природного газу для цього споживача, «Одесагаз» надіслав формальну відмову.

Укртрансгазом було прийнято рішення звернутися до НКРЕКП та Національної поліції.

Наразі в компанії очікують рішення регулятора щодо проведення перевірки та з'ясування всіх обставин, пов'язаних із газопостачанням ОПЗ.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура підозрює ТОВ «Всеукраїнська Енерго Компанія» в співучасті в розкраданні газу на суму понад 500 млн гривень, який в 2017-2018 роках належав держкомпанії «Укртрансгаз».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд направив справу про борг ОПЗ Фірташу на новий розгляд.

Коментарі
Додати коментар