До новин

Російський банк погрожує Україні арбітражем через арешт акцій Промінвестбанку

17 вересня, 2018
Резонансні справи
Російський банк погрожує Україні арбітражем через арешт акцій Промінвестбанку

Російський Внешекономбанк прийняв рішення ініціювати інвестиційний спір у міжнародному арбітражі проти України через арешт акцій дочірнього Промінвестбанку.

Про це Інтерфаксу розповіли у прес-службі Внешекономбанку, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У якості відповідача виступатиме держава Україна.

«Предметом позову буде стягнення Внешекономбанком з України компенсації за порушення стандартів захисту прав інвестора, передбачених міжурядовою угодою, а також за незаконну експропріацію інвестицій», - пише видання.

«У рамках прийнятого рішення першим процесуальним кроком стало спрямування банком як інвестором на адресу України письмового повідомлення про інвестиційний спір», - заявили в банку.

«Якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, він підлягає розгляду в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма. Банк готовий використовувати всі інструменти, передбачені як російським, так і міжнародним правом, для захисту прав і законних інтересів банку», - додали в прес-службі.

Як стало відомо в середу, Апеляційний суд Києва заарештував акції українських «дочок» Внешекономбанку, ВТБ і Сбербанку на виконання рішення Гаазького арбітражу за «кримським» позовом колишнього акціонера Приватбанку Ігоря Коломойського.

Коментарі
Додати коментар