До новин

ФГВФО продає ще 2 пули активів юросіб, що перебувають на балансах банків-банкрутів

19 вересня, 2018
Продаж
ФГВФО продає ще 2 пули активів юросіб, що перебувають на балансах банків-банкрутів

Фонд гарантування виставив на продаж 20-й та 21-й пули активів юридичних осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«12 та 16 жовтня у системі ProZorro.Продажі відбудуться аукціони з продажу 20 та 21 пулів активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків», - зазначили у прес-службі.

Стартова ціна лотів – 205 млн грн та 732 млн грн відповідно. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

До складу 20 пулу увійшли права вимоги за 126 кредитами та 9 позицій дебіторської заборгованості (лот F133GL32371). Загальна заборгованість за договорами складає 1 001 млн грн.

Включені до складу лоту активи перебувають на балансі дев’яти неплатоспроможних банків. Середній термін прострочки виконання зобов’язань за договорами – 6 років.

У заставі банків, зокрема, – нерухомість, майнові права та обладнання. У тому числі – автосалон та СТО в Чернівецькій обл. та АЗС в Полтавській обл.

Аукціон відбудеться 12 жовтня, початкова ціна реалізації – 205 млн грн.  

До складу 21-го пулу увійшли права вимоги за 85 кредитами, що перебувають на балансі 7 банків (номер лоту F134GL32372). Середня прострочка – 5 років. Загальна заборгованість за договорами становить 3 744 млн грн.

У заставі банків – рухоме майно, обладнання та нерухомість. Зокрема – нежитлова та житлова нерухомість в Одеській обл., нежитлові будівлі у Львівській обл., житловий будинок у Запорізькій обл. та 4-х кімнатна квартира в м. Миколаїв.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж від 9 до 19 разів.

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд відхилив скаргу НБУ на високі тарифи ФГВФО при продажі активів банків-банкрутів.

Коментарі
Додати коментар