До новин

Сбербанк та "Укрвторчормет" загрузли у боргові спори на сотні мільйонів

11 жовтня, 2018
Борги
Сбербанк та "Укрвторчормет" загрузли у боргові спори на сотні мільйонів

Госпсуд Києва розглядає заяву Сбербанку про видачу судового наказу на виконання рішення постійно діючого Третейського суду при Всеукраїнській громадській організації “Союз інвесторів України” від 24.04.2017 в справі №45/16 за позовом до ТОВ "Інтер-ГТВ" (третя особа - ПАТ "Укрвторчормет") про стягнення заборгованості в сумі 14,6 млн дол та 48,8 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Також суди розглядають заяву ТОВ "Інтер-ГТВ" про скасування вказаного рішення третейського суду.

Крім того, ПАТ «Укрвторчормет» звернулося в Госпсуд м. Києва з позовом до Сбербанку, в якому просить суд визнати недійсним договір застави від 25.05.2015, укладений в забезпечення виконання зобов’язань, які випливають з договору про відкриття кредитної лінії №74-В/11/54КЛ від 07.07.2011.

У держреєстрі кінцевим бенефіціаром ПАТ «Укрвторчормет» вказаний Есламі Мар’ям Зеінлабедін. При цьому ПАТ «Укрвторчормет» фігурує в числі засновників ТОВ "Інтер-ГТВ", у числі яких - у т.ч. Мохаммад Хані Омран Алі (з ним пов’язували групу компаній «Євро Метал Інвест»).

У серпні Секретаріат фінансової реструктуризації повідомляв про завершення процесу реструктуризації заборгованості ПАТ «Укрвторчормет» перед Ощадбанком. У березні Ощадбанк заявляв, що відповідна реструктуризація охоплює заборгованість на 4,3 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар