До новин

Суд поновив справу стосовно майна збанкрутілого Херсонського бавовняного комбінату

11 червня, 2015
Законодавство
Суд поновив справу стосовно майна збанкрутілого Херсонського бавовняного комбінату

Дніпровський районний суд Херсону 4 червня поновив судову справу від 12 березня 2008 року за позовом Профспілки текстильників відкритого акціонерного товариства «Херсонський бавовняний комбінат».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші Гроші».

В березні 2008 року між ВАТ «ХБК» та Давидом Арисовичем Ваняном укладено десять договорів купівлі-продажу по кожному поверху та горищу будівлі № 1 на площі 50-річчя СРСР (без нотаріального свідчення) за 830 тис. гривень.

Укладати на кожен поверх окремий договір довелося через те, що керівництву ХБК з 2004 року було заборонено судовим рішенням продавати майно комбінату дорожче 14 тис євро.

В 2004 році Господарський суд Херсонської області наклав цю заборону у зв’язку з порушенням справи про банкрутство. Дніпровський райсуд Херсона ці угоди визнав законними, хоча вони і не були нотаріально засвідчені. Пізніше виявилося, що справа не внесена в реєстр судових рішень, а її матеріали загубилися. Саме з причини втрати справи суд відмовив в апеляції профспілки комбінату. Але через сім років суд вирішив поновити розгляд справи.

ВАТ «ХБК» з 23 травня 2013 року знаходиться у стані припинення на підставі постанови Одеського апеляційного господарського суду. Керівник та ліквідатор з 23 травня 2013 року Лахненко Євген Миколайович, арбітражний керуючий, представник Всеукраїнської громадської організації «Національна саморегулівна організація арбітражних керуючих». На сьогодні Фонду держмайна належить 25% акцій комбінату.

Давид Арисович Ванян за повідомленням інтернет видання «Херсон online» станом на 2015 рік знаходиться у розшуку, інформації про його місцезнаходження прокуратура не має.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Господарський суд Херсонської області 4 лютого 2015 року своєю ухвалою ввів процедуру санації щодо ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат».

Коментарі
Додати коментар