До новин

Кабмін пропонує продовжити термін ліквідації банків до 5 років

11 червня, 2015
Законодавство
Кабмін пропонує продовжити термін ліквідації банків до 5 років

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект щодо продовження терміну ліквідації банків до 5 років та прискорення виплат клієнтам банків, що ліквідовуються.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст проекту закону № 2045а від 8 червня «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку», що розміщений на сайті парламенту.

«Метою законопроекту є удосконалення процедури виведення неплатоспроможних банків з ринку, а також посилення захисту прав вкладників шляхом прискорення проведення виплат відшкодування коштів таким вкладникам», - зазначається у пояснювальній записці до законопроекту.

Крім цього, документом передбачено зменшення строків формування та затвердження реєстрів вкладників з трьох днів до одного та з шести до трьох відповідно. При цьому виплата розпочинається наступного дня після затвердження реєстру вкладників замість семи днів, встановлених раніше.

Кабмін також пропонує збільшити термін ліквідації банків до п'яти років проти трьох існуючих, заборонити можливість продовження терміну знаходження банку у статусі проблемного тощо.

Коментарі
Додати коментар