До новин

Борг підприємств перед «Нафтогазом» зріс до 22,2 млрд грн

18 червня, 2015
Борги
Борг підприємств перед «Нафтогазом» зріс до 22,2 млрд грн

У порівнянні з минулим тижнем заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» збільшилась на 235 млн гривень - до 22,2 млрд.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 66% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 24%, борг прямих промислових споживачів - близько 10%», - йдеться у повідомленні.

За інформацією компанії, заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 89 млн гривень.

Товариство залишається найбільшим підприємством-боржником, сумарна заборгованість якого становить близько 3,2 млрд гривень, в тому числі 2,1 млрд гривень - за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії.

Сумарна прострочена заборгованість перед «Нафтогазом» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії, складає 14,7 млрд гривень, з них за 2015 рік - 2,6 млрд гривень.

«За минулий тиждень заборгованість збільшилась на 277 млн гривень. Збільшення заборгованості відбулось, в основному, за рахунок ПАТ Київенерго - на 139 млн гривень, та КП Харківські теплові мережі - на 49 млн гривень», - повідомляє прес-служба.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у «Нафтогазі» вважають, що банкрутство НАКу не вирішить проблему боргів.

Коментарі
Додати коментар