До новин

Рада може посилити відповідальність за доведення підприємства до банкрутства

03 лютого, 2015
Законодавство
Рада може посилити відповідальність за доведення підприємства до банкрутства

Позафракційний народний депутат України Михайло Головко вніс до Ради проект Закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України" щодо посилення відповідальності за доведення до банкрутства, яким передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на текст законопроекту, що опублікований на сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що метою запропонованих змін є посилення відповідальності за доведення підприємств банкрутства, оскільки чинна редакція закону є достатньо м'яка.

Так, ст. 219 КК України передбачає покарання за доведення до банкрутства у вигляді штрафу від 2 до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Тобто, покарання для винної особи навіть не передбачає обмеження або позбавлення волі.

У разі прийняття Радою законопроекту керівнику державного підприємства або підприємства, в якому частка державної власності складає 50% + 1 голос, або іншій посадовій особі, що має право вчиняти розпорядчі дії, у разі доведення підприємства до банкрутства, окрім штрафу від 5 до 10 тис. нмдг і позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, загрожуватиме також позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Якщо доведення до банкрутства буде здійснено засновником (учасником) або службовою особою суб'єкта господарської діяльності, то такі дії, окрім штрафів від 2 до 3 тис. нмдг з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, каратимуться позбавленням волі на строк до 3 років.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", народні депутати готують законопроект про банкрутство фізичних осіб.

Джерело фото: starkiev.com

Коментарі
Додати коментар