До новин

Не такий страшний дефолт, як його малюють, - Мінфін

26 червня, 2015
Борги
Не такий страшний дефолт, як його малюють, - Мінфін

Навіть якщо Україна вирішить відтермінувати виплати за своїми борговими зобов'язаннями вже у найближчий місяць, показники внутрішньої економічної ситуації істотно не погіршаться.

Про це сказав заступник міністра фінансів Артем Шевальов, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу в Кабміні, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Казати про серйозний вплив не можна. Певним чином це, можливо, відкладе наші перспективи повернення на ринки капіталу. Проте ми не бачимо невідкладних причин щодо погіршення внутрішньої економічної ситуації», - сказав урядовець.

Він запевнив, що міжнародні фінансові організації продовжуватимуть співпрацювати з українським урядом і контрагентами за будь-якого розвитку подій.

Заступник міністра також зауважив, що і на валютний курс можлива невиплата істотно не вплине.

«Досить обмежений буде вплив. Це пов'язано з тими адміністративними обмеженнями, які діють кілька місяців та були запроваджені НБУ. Ми говоримо про те, що ці обмеження ускладнюють іноземні інвестиції, але це той необхідний біль, який ми маємо витримати, щоб мати стабільність валютного ринку», - пояснив Шевальов.

Раніше повідомлялося, що Україна «теоретично» може оголосити дефолт наприкінці липня.

Коментарі
Додати коментар