До новин

Приватбанк попросив закордонних кредиторів про відстрочку

30 червня, 2015
Борги
Приватбанк попросив закордонних кредиторів про відстрочку

Приватбанк направив власникам своїх єврооблігацій з погашенням восени 2015-го і в 2016 році меморандум про отримання згоди на відтермінування виплат за борговими зобов’язаннями.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі фінансової установи.

Зокрема, відповідно до меморандуму, пропонується продовжити термін погашення єврооблігацій на суму 200 млн доларів із погашенням восени 2015 року (емітентом яких виступив UK SPV CREDIT FINANCE PLC) до 2018 року.

Погашення єврооблігацій на суму 150 млн доларів із погашенням у 2016 році (емітент ICBC STANDARD BANK PLC) пропонується продовжити до 2021 року.

В якості одного з елементів угоди Приватбанку, відсоткова ставка за єврооблігаціями, у разі затвердження, буде підвищена за погодженням із власниками зазначених єврооблігацій.

Також власникам даних єврооблігацій, підтвердивши згоду на продовження строку погашення єврооблігацій Приватбанку, буде виплачена комісія в розмірі 20 доларів за кожні 1000 доларів єврооблігацій, умови виплат за якими будуть змінені.

Процедура продовження строків погашення за євробондами була ініційована ПриватБанком із урахуванням економічної ситуації в Україні, а також вимог Національного банку України щодо необхідності прийняття українськими банками заходів для підвищення капіталізації банку, а також зниження тиску на валютний ринок.

Раніше подібні рішення були прийняті державними банками - «Укрексімбанком» та «Ощадбанком». Продовження строку погашення зовнішніх зобов'язань Приватбанку дозволить найбільшому українському банку – ПриватБанку – збільшити капіталізацію і повною мірою обслуговувати свої зобов'язання перед вкладниками фізичними особами – основного пріоритету ПриватБанку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Moody's оцінило ризики Ощадбанку, ПриватБанку та Райффайзен банку Аваль.
Коментарі
Додати коментар