До новин

Мін’юст спростив внесення змін до Держреєстру підприємців

30 червня, 2015
Законодавство
Мін’юст спростив внесення змін до Держреєстру підприємців

Міністерство юстиції України спростило так звану форму 4 – реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців.

Про це на прес-конференції розповіла перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова (на фото), повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Таким чином, за її словами, Мін’юст розпочав процес спрощення форм, які подаються бізнесом та громадянами до реєстраційних служб.

«Форма 4 – це величезний документ на 10 сторінок, який був дуже складним для заповнення. Щоразу, якщо вам потрібно було внести хоча б одну якусь зміну, наприклад, юридична особа змінила місце перебування, все одно треба було подавати заново всю цю форму. Ми спростили процедуру по формі 4. Якщо у вас змінився один пункт, для прикладу треба внести бенефіціарів, ви заповнюєте лише 1 сторінку, де вказуєте, які саме зміни хочете зробити. Вся інша інформація вже є в реєстрі і її не потрібно по кілька разів оновлювати й заповнювати», - зазначила Севостьянова.

Вона також повідомила, що в майбутньому буде презентовано всі форми, які будуть скорочені до такого простого зразка.

Директор департаменту державної реєстрації Мін’юсту Сергій Бенедисюк додав, що основною метою спрощення є забезпечення доступності форм для кінцевого споживача.

«Ми прибираємо архаїзми, ми зменшуємо кількість сторінок, ми об’єднуємо деякі графи форм, щоб особи, які звертаються до органів державної реєстрації, могли максимально комфортно і ефективно надати реєстраторам відповідну інформацію», - наголосив директор Департаменту держреєстрації.

Крім того, на його думку, нововведення дасть можливість розвантажити реєстраторів за рахунок обробки меншої кількості паперів та збільшення кількості документів, які надходять до реєстраційних служб поштою.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, уряд погодив єдиного держадміністратора реєстрів Мін’юсту.

Коментарі
Додати коментар