До новин

У Сумах візьмуться за боржників

30 червня, 2015
Борги
У Сумах візьмуться за боржників

Заступник голови Сумської облдержадміністрації Ірина Купрейчик розпорядилась, щоб на засіданнях обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості звітували керівники та арбітражні керуючі найбільших підприємств-боржників регіону.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ОДА.

Вона дала доручення керівникам на місцях ефективніше працювати з боржниками перед пенсійним фондом.

«Своєчасна виплата пенсій та сплата підприємствами єдиного внеску є важливою ознакою соціальної стабільності у державі та гарантування законних прав громадян. Для влади – це принципове питання, тому заходи до порушників мають бути невідкладними та жорсткими», – зауважила Купрейчик, що є куратором соціальної сфери області.

Вона вимагає, щоб на засіданнях комісії керівники та арбітражні керуючі найбільших підприємств-боржників звітували щодо відрахувань, також там треба затвердити та здійснювати постійний контроль за дотриманням графіків погашення наявної заборгованості.

Купрейчик вважає за необхідне посилити притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за фактами, що мають ознаки умисного невиконання рішень суду про стягнення заборгованості.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Сумська міськрада намагається врятувати «Сумижитло» від банкрутства.

Коментарі
Додати коментар