До новин

Україну омине доля Греції, - президент

06 липня, 2015
Борги
Україну омине доля Греції, - президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що на відміну від Греції, для якої закрилися зовнішні ринки і платити за це довелося грецькому народу, українське керівництво вчинило навпаки - внаслідок його ефективних дій зовнішні ринки для України були відкриті.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі голови держави.

«Я хочу вам продемонструвати відмінність, що українська влада робить і що - грецький уряд. Ми за цей рік консолідували допомогу і солідарність усього світу навколо України - своєю відповідальною і ефективною політикою. Греція внаслідок своєї не дуже відповідальної поведінки опинилася в ізоляції, коли вона намагалася шантажувати Єврокомісію», - сказав він.

Порошенко зауважив, що Греція також мала майже не обмежений доступ до ресурсів Європейського центробанку, до програм ЄС, які передбачені лише для країн-членів і які в десятки разів перевищують ті можливості, на які може розраховувати Україна. До того ж, на території Греції не відбувається збройного протистояння.

«У нас в умовах війни, в умовах агресії, в умовах анексії, в умовах виведення 25% промислового потенціалу, в умовах вимушеного зростання видатків на оборону, ми вийшли на позиції, коли ми не допустили заборгованості по зарплаті, по пенсіях. І це демонструє принципово різну поведінку», - наголосив Глава держави.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Греція пішла на дефолт.

Коментарі
Додати коментар