До новин

Борги черкаського "Азоту" не завадили йому збільшити виробництво

05 лютого, 2015
Борги
Борги черкаського "Азоту" не завадили йому збільшити виробництво

За підсумками 2014 року ПАТ "Черкаське об'єднання "Азот", що контролюється GroupDF Дмитра Фірташа і має мільйонні борги перед "Газом України", збільшив виробництво продукції на 2,8%.

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі Group DF.

У повідомленні йдеться, що підприємство у 2014 році реалізувало продукції майже на 6 млрд гривень, що на 1,1 млрд більше, ніж у 2013 році. 71,1% виробленої продукції було поставлено українському АПК, 28,9% – на експорт. Обсяг виробництва продукції зріс на 2,8% порівняно з минулим звітним роком.

Окрім того, у 2014 році черкаський "Азот" встановив рекорд за обсягом виробництва аміаку й карбамідо-аміачної суміші.

"Минулого року ми відчули переваги холдингу. Через події на сході України з метою підвищення рівня безпеки холдинг Ostchem зупинив два з чотирьох підприємств. Тому ми нарощували обсяги виробництва на діючих черкаському "Азоті" і "Рівнеазоті", - пояснює причини росту виробництва генеральний директор Ostchem Олександр Халін.

Фінансова група звітує, що черкаський "Азот" зменшив споживання природного газу на двох виробництвах аміаку завдяки капітальним ремонтам і реконструкції обладнання.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", Господарський суд Черкаської області прийняв до розгляду справу про банкрутство черкаського "Азоту". Приводом для справи стала заява компанії "Газ України", що "Азот" заборгував їй 181,114 млн гривень.

Джерело фото: groupdf.com

Коментарі
Додати коментар