До новин

S&P знизило рейтинг Ferrexpo Жеваго до рівня «вибірковий дефолт»

07 липня, 2015
Борги
S&P знизило рейтинг Ferrexpo Жеваго до рівня «вибірковий дефолт»

Міжнародна рейтингова агенція Standard & Рoor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг українського виробника залізорудних окатишів Ferrexpo PLC бізнесмена Костянтина Жеваго (на фото) з «ССС» до «SD» («вибірковий дефолт») і короткостроковий кредитний рейтинг з «С» до «SD».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сайт Standard & Рoor's.

Крім того, знижено рейтинг випуску пріоритетних незабезпечених облігацій обсягом 286 млн доларів з «ССС» до «D» (дефолт).

Повідомляється, що зниження рейтингів обумовлене недавньою заявою Ferrexpo PLC про те, що близько 90% власників пріоритетних незабезпечених облігацій обсягом 286 млн доларів терміном погашення в 2016 році дали згоду на обмін цих інструментів на нові пріоритетні незабезпечені облігації. За очікуваннями компанії, обмін буде завершено в найближчі кілька днів.

«Згідно з нашими критеріями, ми розглядаємо цю угоду як стресову пропозицію, рівнозначну дефолту, беручи під увагу нашу оцінку показників ліквідності компанії як «слабких», кредитоспроможність компанії і той факт, що міноритарні власники облігацій змушені зробити їх обмін», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредитори погодились на реструктуризацію єврооблігацій Ferrexpo.

Коментарі
Додати коментар