До новин

ФГВ відсудив 1,1 млрд грн у екс-власника банку «Меркурій», а той подав апеляцію

13 липня, 2015
Законодавство
ФГВ відсудив 1,1 млрд грн у екс-власника банку «Меркурій», а той подав апеляцію

Господарський суд Харківської області зобов'язав одного з акціонерів ліквідованого банку «Меркурій» здійснити виплати вкладникам боргів зі своїх грошей.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення суду.

«Стягнути з ТОВ «Газко Захід» на користь ПАТ «Банк «Меркурій» - для задоволення вимог кредиторів АТ Банку «Меркурій» суму 1 143 366 372,35 гривень», - йдеться в рішенні суду.

У ході судового слухання вдалося з’ясувати, що загальними зборами акціонерів банку «Меркурій» було прийнято рішення про збільшення статутного фонду банку на 100 млн грн для підвищення ліквідності банку. При цьому ТОВ «Газко Захід» (відповідач) є акціонером «Меркурію» і володіє 12,8281% акцій банку.

Спостережна рада «Меркурію» звернулася до акціонерів, в тому числі і TOB «Газко Захід», з проханням придбати акції додаткового випуску, проте відповідач цього не зробив.

«Сума, якої не вистачає для задоволення акцептованих вимог кредиторів, становить 1,15 млрд гривень, уповноважена особа Фонду в цьому випадку звертається до пов'язаних з банком осіб, дії або бездіяльність яких призвели до заподіяння банку з їх вини шкоди, з вимогою відшкодувати збитки», - йдеться в рішенні суду.

При цьому 6 липня 2015 року Харківський апеляційний суд прийняв до розгляду апеляцію «Газко Захід» на вказане рішення Харківського госпсуду.

«Прийняти апеляційну скаргу до провадження. Розгляд скарги призначити на 27 липня 2015 року», - зазначено в ухвалі апеляційного суду.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ продовжив ліквідацію банку «Меркурій» до 11 червня 2016 року включно.
Коментарі
Додати коментар