До новин

В Україні за півтора року не люстрували жодного суддю, - Мін'юст

13 липня, 2015
Законодавство
В Україні за півтора року не люстрували жодного суддю, - Мін'юст

Директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко заявила, що протягом останніх 1,5 років за законом «Про очищення влади» жодного суддю в Україні не люстрували.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням її інтерв’ю «Радіо Свобода».

За її словами, є труднощі у цьому процесі не лише стосовно суддів, індульгенцію отримують діячі режиму Януковича і у МВС, і у прокуратурі, і у Фіскальній службі. Корупційний держапарат із круговою порукою, який дістався від Януковича, дуже важко міняти.

«За півтора року жодного суддю не було люстровано, жодного суддю не було звільнено навіть за власним бажанням. Процедура побудована в країні таким чином, що людина не могла піти, навіть якщо вона просто не хоче працювати більше суддею», - зазначила Козаченко.

Окрім того, вона пояснила, що насправді сам закон не люструє. Закон визначає доступ до держслужби. Він визначає критерії, за якими деяким посадовцям закривається доступ до державної служби. Безпосередньо вона йде децентралізовано. Кожен орган за об'єктивними критеріями сам себе перевіряє.

«А подати документи має тільки Вища рада юстиції, а Вища рада юстиції була розформована у квітні 2014 року, і більше року її не могли фактично обрати», - додала Козаченко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суддю райсуду Києва упіймали на порушенні присяги.

Коментарі
Додати коментар