До новин

ВРЮ перевірить, чи звільняються судді задля уникнення відповідальності

16 липня, 2015
Законодавство
ВРЮ перевірить, чи звільняються судді задля уникнення відповідальності

Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк повідомив, що ВРЮ перевірить, чи пов'язані подання суддями заяв про звільнення з намаганням уникнути відповідальності.

Про це він заявив під час засідання секції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад та дисциплінарної секції, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ВРЮ.

Зазначається, що секція ВРЮ з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад рекомендувала відкласти розгляд питань про звільнення 67 суддів з посад за загальними обставинами через наявність стосовно них у Вищій раді юстиції та Вищій кваліфікаційній комісії суддів України дисциплінарних проваджень, висновків Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

«Більшість із цих матеріалів стосувалася суддів, які не досягли граничного строку перебування на посаді судді (65 років) і стосовно яких є ще не досліджені скарги у ВРЮ та ВККСУ. Зараз у нас є можливість перевірити ці скарги і з'ясувати, чи не пов'язане подання заяв із намаганням суддів уникнути притягнення до відповідальності», - сказав Бенедисюк.

Нагадаємо, ВРЮ реорганізують в інший орган з робочою назвою Вища рада правосуддя.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ВРЮ просить парламент про звільнення 87 суддів.

Коментарі
Додати коментар