До новин

ФГВ хоче скоротити терміни підготовки банків-банкрутів до продажу

16 липня, 2015
Законодавство
ФГВ хоче скоротити терміни підготовки банків-банкрутів до продажу

Директор департаменту впровадження планів регулювання і управління активами неплатоспроможних банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Шевченко заявив, що Фонд має намір скоротити процес затвердження ліквідаційної маси і готувати до продажу дрібні збанкрутілі банки до двох місяців, тоді як зараз цей процес триває майже півроку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Укрінформ».

Шевченко розповів, що після введення до проблемного банку тимчасової адміністрації, ФГВ місяцями готує оціночну вартість фінустанови.

«Місяць ми збираємо кредиторські вимоги і проводимо інвентаризацію. Потім визначається суб'єкт оцінкової діяльності і протягом місяця формується замовлення оцінки. Потім, у кращому випадку, близько місяця триває оцінка. Тільки через чотири-п'ять місяців ми можемо затвердити ліквідаційну масу і готуватися до продажу», каже чиновник Фонду.

Шевченко також зазначив, що вже є намір скоротити ці строки до двох місяців для малих банків, та до трьох – для великих.

«Фонд має намір цей процес стиснути для дрібних банків до двох місяців, по великих - до трьох. По «Надра-банку» ми намагаємося вийти на реалізацію через три місяці», - розповів він.

Також у фонді нарікають, що наразі закон передбачає затвердження ліквідаційної маси до 6 місяців після прийняття рішення про ліквідацію банку. «Ми вважаємо, що це дуже тривалий термін. За цей період інтерес ринку до активів згасає. Наші зусилля тепер спрямовані на те, щоб максимально швидко, паралельно провести кілька процесів: інвентаризацію майна, його оцінку і підготовку ліквідаційної маси», - резюмував Шевченко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ хоче отримати 50 млрд від продажу активів збанкрутілих банків.

Коментарі
Додати коментар