До новин

У банків не може бути форс-мажорів, навіть у карантин - юрист

06 квітня, 2020
Новини
У банків не може бути форс-мажорів, навіть у карантин - юрист

Український бізнес отримав певні пільги та спрощення завдяки прийняттю низки «антивірусних» законів. Відповідно до Закону України № 530-IX карантин включили до переліку форс-мажорних обставин.

Проте сертифікат торгово-промислової палати України, який саме і підтверджує, що карантин – це форс-мажор, можуть отримати не всі, звертає увагу партнер ADER HABER Law Firm Олександра Федотова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Закон і Бізнес.

Експерт запевняє, що немає ані підстав, ані можливостей для видачі сертифікату ТПП банківським структурам. Причина - відсутність доказів наявності форс-мажору.

«Якщо банк не виконує кредитний договір, то він вже повинен довести, що для нього існує форс-мажор. Банки на сьогодні є достатньо стійкими, високоліквідними та капіталізованими і продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів. Вони не закривались. А тому негативні наслідки карантину, у зв’язку з простроченими платіжками за кредитами, довести буде складно», - пояснила Федотова.

Коментарі
Додати коментар