До новин

Підприємства масово звертаються до Торгово-промислової палати, намагаючись всі свої негаразди обґрунтувати форс-мажором

06 квітня, 2020
Новини
Підприємства масово звертаються до Торгово-промислової палати, намагаючись всі свої негаразди обґрунтувати форс-мажором

Торгово-промислова палата України відзначає істотне зростання звернень підприємств, які намагаються свої звичайні проблеми і невиконання зобов’язань обґрунтувати форс-мажором.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на finance.ua.

У таких випадках ТПП України на підставі норм чинного законодавства і за результатами аналізу документів відмовляє у видачі сертифікатів, що засвідчують наявність обставин форс-мажору.

«Торгово-промислова палата України захищає інтереси всього українського бізнесу. Ми вважаємо неприпустимими спроби великої кількості підприємців і підприємств, які намагаються посилатися на форс-мажорні обставини для ухилення від виконання зобов’язань перед партнерами – українським чи іноземним бізнесом, або фізичними особами. У цих випадках ми відмовляємо у видачі сертифікатів про наявність форс-мажорних обставин», – заявив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Важливий аспект в роботі ТПП полягає в аналізі умов укладених договорів на предмет відповідальності за невиконання зобов’язань і підстав звільнення від них, зокрема, в разі настання форс-мажорних обставин.

У ТПП України зазначають, що зниження кількості звернень в палату свідчить про здатність підприємців домовлятися про врегулювання ситуацій в кризових умовах.

«Отримання сертифікату про форс-мажор – право, а не обов’язок. Час карантину показав, що український бізнес свідомий, вміє домовлятися», – сказав Геннадій Чижиков.

Коментарі
Додати коментар