До новин

«Укрнафта» заборгувала за користування надрами більше 6 млрд, - ЗМІ

21 липня, 2015
Борги
«Укрнафта» заборгувала за користування надрами більше 6 млрд, - ЗМІ

Заборгованість із рентних платежів за користування надрами найбільшої нафтовидобувної компанії України «Укрнафта» станом на 20 липня становить 6,07 млрд грн.

Про це повідомило джерело в Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України», передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

Із цієї суми заборгованість із рентної плати за користування надрами для видобутку природного газу становить 2,069 млрд гривень, для видобутку нафти - 3,888 млрд гривень, для видобутку газового конденсату - 108,5 млн гривень.

Крім цього, зі слів співрозмовника, заборгованість компанії зі сплати податку на прибуток становить 455 млн гривень, заборгованість з авансових внесків податку на прибуток - 246,65 млн гривень і зі сплати податку на додану вартість - 498 млн гривень.

Загальний борг «Укрнафти» з податків становить 7,265 млрд гривень.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба просить Міністерство енергетики й вугільної промисловості включити до порядку денного на зборах акціонерів найбільшої нафтовидобувної компанії «Укрнафта», запланованих на 22 липня, питання організації заходів щодо погашення податкового боргу компанії, зокрема з рентних платежів за користування надрами, що зібрався за 2014-2015 роки.

У червні «Укрнафта» пропонувала Фіскальній службі врахувати погашення заборгованості з податкових зобов'язаннях компанії за рахунок продажу певного обсягу природного газу, що за рішенням суду належить «Укрнафті» й перебуває в підземних сховищах компанії «Укртрансгаз».

50%+1 акція «Укрнафти», що є відкритим акціонерним товариством, належить Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України», близько 42% акцій належать компаніям, афілійованим із Приватбанком.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, власник групи «Приват» Ігор Коломойський вважає, що через 5 років ПАТ «Укрнафта» може зникнути.

Коментарі
Додати коментар