До новин

Президент підписав закон, який покращить фінансове становище «Нафтогазу»

27 липня, 2015
Законодавство
Президент підписав закон, який покращить фінансове становище «Нафтогазу»

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що знімає мораторій на примусову реалізацію майна компаній із часткою державної власності не менше за 25% з метою погашення боргів цих компаній за газ перед НАК «Нафтогаз України» та її дочірніми підприємствами.

Про це повідомив представник президента в Кабміні Олександр Данилюк, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Президент підписав закон України про внесення змін до закону про введення мораторію на примусову реалізацію майна», - повідомив Данилюк.

За його словами, згідно з цим законом мораторій не поширюється на застосування примусової реалізації майна для розрахунків перед НАК «Нафтогаз України».

Таким чином, зазначив Данилюк, закон спрямований на стабілізацію фінансового становища НАК «Нафтогаз України», загальна заборгованість перед цією структурою становить 6 млрд грн.

«Тому цей закон сприятиме поліпшенню фінансового становища «Нафтогазу України», а також загалом цієї галузі», - сказав Данилюк.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 16 липня Рада дозволила продаж майна за борги перед «Нафтогазом».

Під час підготовки до другого читання в документ було внесено поправку, згідно з якою примусова реалізація майна не може стосуватися заборонених до приватизації підприємств.

Коментарі
Додати коментар