До новин

У МВФ підтвердили, що банкрутство України відтерміновується

29 липня, 2015
Борги
У МВФ підтвердили, що банкрутство України відтерміновується

Міжнародний валютний фонд підтвердив намір своєї Ради директорів виділити Україні черговий кредитний транш в рамках програми EFF до 31 липня поточного року і врятувати, таким чином, країну від дефолту.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«Як ми і зазначали раніше, Рада директорів МВФ розгляне підсумки першого перегляду програми EFF у п'ятницю, 31 липня. Схвалення підсумків цього перегляду означатиме виділення Україні кредитного траншу у розмірі 1,18 млрд SDR - близько 1,7 млрд доларів», - йдеться в коментарі Фонду.

«Таким чином, загальна сума коштів, виділених Україні за програмою EFF з боку Міжнародного валютного фонду, становитиме 6,68 млрд доларів», - повідомили у МВФ.

Нагадаємо, що у березні поточного року Україна і МВФ погодили нову програму кредитування економіки України, яка передбачає механізм розширеного фінансування терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 млрд доларів.

Перший транш кредиту в обсязі 5 млрд доларів Україна отримала в березні - одразу після затвердження програми. У травні-червні в Україні працювала місія Фонду, яка провела перший огляд реформ, які реалізуються в Україні, і видала свої рекомендації Раді директорів МВФ.

Тоді ж Фонд переглянув у бік погіршення прогноз розвитку економіки України, проте зазначив, що погіршення оцінок пов'язане з тривалими воєнними діями на сході країни.

Водночас, дії уряду в частині досягнення фінансової стабілізації були визнані задовільними. У липні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що Україна виконала всі попередні критерії МВФ й очікує позитивного рішення Ради директорів Фонду.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МВФ прогнозує досягнення угоди між Україною і комітетом кредиторів 31 липня.

Коментарі
Додати коментар