До новин

Депутати хочуть повернути в муніципальну власність збанкрутілу Луцьку котельню

30 липня, 2015
Законодавство
Депутати хочуть повернути в муніципальну власність збанкрутілу Луцьку котельню

Депутат Луцької міськради Андрій Осіпов заявив, що третина тепломережі Луцька перейшла до іноземної компанії, коли КП «Луцьктепло» внесло найбільшу в Луцьку котельню (на вул. Карбишева) до статутного фонду ТзОВ «Східноєвропейської теплоенергеруючої компанії». КП не мало права так вчиняти, тому котельню необхідно повернути у власність громади.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Волинські новини».

Осіпов розповідає, що місто втратило одну з найбільших котелень, яку з рук у руки перепродали й тепер вона опинилась у власності офшорної компанії.

«Справа в тому, що у нас є державне комунальне підприємство «Луцьктепло». Здається, у 2005-му році підприємство внесло котельню на Карбишева до статутного фонду ТзОВ «Східноєвропейської теплоенергеруючої компанії». Умовою внесення цього об’єкту було право повернути її. Тобто Луцька міська рада зберігала за собою право повернути її. Втім, сталося так, що разом з тією котельнею у приватні руки перейшло більше третини тепломережі Луцька. Такі дії спричинили енергетичну залежність міста від приватних рук. Окрім того, відбувається сумнівне відчуження майна громади. До тих пір, поки КП «Луцьктепло» було засновником «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії», хоча б щось можна було контролювати. А зараз виявляється, СТК продала усе своє майно компанії, яка називалася «Західтек», що фактично є іноземною фірмою із офшорів. Тепер же з’явилася фірма «Текбаланс», якій чи то перепродали котельню, чи це та ж фірма, але перейменована - достеменно ніхто не знає. Але ж це було майном громади, як так?!» - обурюється Осіпов.

З його слів, Луцьк втратив корпоративні права на котельню, а від лучан приховали, що ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія», розпродавши усе своє майно, стала банкрутом.

«Яким чином котельня, яку мали повернути громаді міста, перейшла до рук іноземній компанії? Одне з головних питань наразі – чи знали на підприємстві «Луцьктепло», що їхня компанія розпродала майно», - зазначає депутат.

Представник управління земельних ресурсів Луцької міської ради не змогла дати вичерпну відповідь.

«Ми не можемо дослідити від А до Я, кому це належало раніше, а тільки знаємо, чиє майно зараз», - пояснила представниця.

У зв’язку із ситуацією, яка склалася, профільна комісія рекомендувала раді, меру та виконкому розпочати процес повернення котельні у власність територіальної громади Луцька, а також направила звернення у юридичний відділу міськради, аби ті надали план щодо реалізації вказаних заходів впродовж 10 днів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, щодо збанкрутілої «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії» розпочато процедуру ліквідації.

Коментарі
Додати коментар