До новин

Держава намагається стягнути 58 млрд грн з власників неплатоспроможних банків

12 лютого, 2015
Борги
Держава намагається стягнути 58 млрд грн з власників неплатоспроможних банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав у правоохоронні органи 437 заяв на власників, керівників і навіть клієнтів неплатоспроможних банків на загальну суму 58,4 млрд гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Капітал".

За словами заступника директора-розпорядника Фонду Андрія Оленчика, саме таку суму збитків отримали банки через протизаконні дії посадових осіб банків.

Правоохоронні органи вже відкрили 239 кримінальних проваджень на 42,6 млрд гривень. Але, поки жодного обвинувального вироку суду із цих справ немає, здебільшого слідство ще триває.

Така кількість претензій до власників банків, що визнані неплатоспроможними, викликана тим, що фінустанови дістаються Фонду практично без активів. За даними ФГВФО, власники вивели зі своїх банків коштів на 48,3 млрд гривень.

Також популярний такий вид розкрадання як дроблення вкладів до 200 тис. гривень у межах гарантованої Фондом суми відшкодування. З цього приводу Фонд активно судиться з вкладниками банків.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб буде відстежувати усі вклади клієнтів банків, що ліквідуються, і повертати не більше 200 тис. гривень, незалежно від суми коштів на усіх рахунках.

Джерело фото: novayagazeta-ug.ru

Коментарі
Додати коментар