До новин

Україна отримала другий транш кредиту МВФ, - НБУ

05 серпня, 2015
Борги
Україна отримала другий транш кредиту МВФ, - НБУ

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва повідомила, що Україна вже отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,7 млрд доларів.

Про це вона заявила під час наради з керівниками 40 найбільших банків, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу регулятора.

«Кошти, які ми сьогодні отримали від МВФ, будуть спрямовані на поповнення міжнародних резервів. Загалом, наші міжнародні резерви зростають впевненими темпами і до кінця 2015 року ми плануємо, що їх обсяг досягне рівня майже 18 млрд доларів США», - сказала Гонтарєва.

Глава НБУ також зазначила, що економіка України поступово виходить на шлях відновлення зростання.

«Вже з квітня 2015 року статистичні дані свідчать про незначне, але зростання української економіки. На мій погляд, найнижчу точку падіння ми вже пройшли і тепер є всі підстави говорити про поступове відновлення економічного зростання», - зазначила Гонтарєва.

За її словами, другий місяць поспіль спостерігаються низькі показники інфляції, як споживчої, так і базової, що свідчить про дієвість протиінфляційних заходів регулятора.

«З метою закріплення позитивних трендів і збереження стабільності на фінансовому ринку, Національний банк знову залишив незмінним рівень облікової ставки», - підкреслила голова НБУ.

Нагадаємо, 31 липня МВФ схвалив виділення Україні чергового траншу в 1,7 млрд дол.

Чотирирічна програма фінансової допомоги Україні була затверджена радою директорів МВФ 11 березня. Програма передбачає виділення фондом 17,5 млрд доларів, а всіма міжнародними кредиторами за чотири роки - 40 млрд.

Зазначимо, сьогодні МВФ оприлюднив резюме, в якому говориться, що економіка України є як і раніше крихкою, проте в ній з'являються ознаки стабілізації.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Україна направила кредиторам нову пропозицію щодо реструктуризації боргу.

Коментарі
Додати коментар