До новин

Внески СРО: арбітражним керуючим запропонували "скинутись" по 1800 грн

12 січня, 2021
Новини
Внески СРО: арбітражним керуючим запропонували "скинутись" по 1800 грн

Національна асоціація арбітражних керуючих пропонує своїм членам зробити внески у розмірі 1800 грн з кожного.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пост у Facebook голови Ради АК Дніпропетровщини Андрія Палкіна.

Він опублікував проект бюджету НААКУ на 2021 рік. В його розділі 2 "План надходжень і використання коштів" написано наступне:

"Розмір надходжень від обов’язкових членських внесків визначається прогнозованим методом та фактично дорівнюватиме сумі фактичних надходжень протягом кожного року. Наразі сума надходжень визначена виходячи з розміру щорічного внеску 1800,00 грн. Списочна чисельність членів НААКУ – 1200 осіб. За попереднім аналізом, 88 осіб, мешкаючи на окупованих територіях, не мають намірів здійснювати діяльність арбітражного керуючого і виконувати обов’язки членів НААКУ. За аналізом, проведеним Радами арбітражних керуючих регіонів, до 15% арбітражних керуючих не мають намірів здійснювати діяльність арбітражного керуючого і виконувати обов’язки членів НААКУ (в тому числі, шляхом зупинення діяльності на строк, що перевищує 90 календарних днів). Відповідно, надходження від обов’язкових членських внесків визначені з середньої кількості 945 арбітражних керуючих".

Тобто, якщо арбітражні керуючі погодяться з розміром внеску в 1800 грн, то НААКУ вдасться зібрати близько 1,7 млн грн.

Нагадаємо, що початковий запропонований варіант розміру членського внеску становив одну мінімальну зарплату - 6 000 гривень. Однак в результаті проведеного серед арбітражних керуючих електронного опитування і голосування, цей розмір не був підтриманий як занадто великий.

Коментарі
Додати коментар