До новин

Влада почала повертати бізнесу борги, - ДФС

07 серпня, 2015
Борги
Влада почала повертати бізнесу борги, - ДФС

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявляє, що протягом липня поточного року сума переплат по податках скоротилася на 4,9 млрд грн та на 1 серпня становила 34 млрд грн.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

«Ми намагаємося фактично повертати борги бізнесу, які були створені за останні роки. Звісно у нас ще немає достатньо для цього можливостей, але ми вже робимо ці кроки. За останні три місяці ми зменшили загальні переплати на 9,5 млрд грн. Найбільша проблема залишається з податку на прибуток, акцизного податку, рентної плати, ПДВ.  Але головне для нас – повернути гроші, які були заборговані бізнесу. Я вважаю це величезним кроком на шляху до побудови тієї довіри, про яку ми так довго говорили», - наголосив Насіров.

Загалом, за його словами, за 7 місяців поточного року фіскальною службою зібрано 259 млрд грн, що на 13 млрд грн більше запланованого показника Мінфіну.

Водночас, на думку керівника ДФС, в країні однією з великих проблем залишається культура сплати податків.

«Не хочу казати про всіх, але платники податків, не звикли сплачувати податки. Намагаються шукати деякі лазівки, чекати на зміну ситуації, сподіватися, що згодом все буде як і раніше. Зазначу, як раніше було - більше не буде. Ми всім говоримо і повторюємо: наша держава змінилася, змінилося керівництво держави і ми змінюємо всі правила гри, які були раніше. Нові правила - це чесний бізнес та чесна сплата податків», - підкреслив Насіров.

За словами очільника ДФС, завдяки новій системі вже до кінця поточного року буде суттєво знижено кількість перевірок платників, оскільки не буде потреби проводити зустрічні та позапланові перевірки. До того ж  очікується, що вже у серпні цього року надходження з ПДВ зростуть на 20%.

Активно в ДФС проводяться й заходи щодо запобігання проявам корупції.

«Хочу сказати, що більшу частину організованої корупції ми дійсно подолали. Ніхто зараз не може сказати, що якась схема чи організовується, чи «кришується» з керівництва фіскальної служби», - заявив Насіров.

Загалом, за словами керівника служби, ДФС сьогодні працює у двох основних напрямах. Перший - це своєчасне наповнення державного бюджету та другий - розвиток сервісних функцій для бізнесу.  І перші результати вже може бачити бізнес.

«Умови роботи стають однаковими для усіх. Ми створюємо передумови для покращення бізнес-клімату, можливості сплати податків і можливості спілкування з податковими органами. Потрібно, щоб конкуренція була за рахунок зрозумілих речей, а не можливості використовувати або не використовувати якісь схеми та домовлятися з фіскальними органами», – зазначив Насіров.

Коментарі
Додати коментар