До новин

Зарплатні борги в Україні сягнули 2 млрд грн

11 серпня, 2015
Борги
Зарплатні борги в Україні сягнули 2 млрд грн

У цілому по Україні заборгованість із виплати заробітної плати досягла позначки 2 млрд гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу міністерства.

«Це ненормальний процес, коли порушується основне соціальне право українця. Безумовно, є негативні процеси, пов’язані із ситуацією на сході України, де підприємства, на жаль, об’єктивно не можуть розрахуватися зі своїми працівниками. Але є й інша складова – недобросовісність роботодавців, які, прикриваючись воєнними діями, порушують права громадян», - сказав Розенко.

Така ситуація, за словами міністра, серед іншого, була спровокована і тим, що протягом року діяв мораторій на перевірку суб’єктів підприємницької діяльності. «Але Верховна Рада України цей мораторій не продовжила і з 1 липня його скасовано. Міністерство соціальної політики зараз займе абсолютно жорстку позицію - ми оголошуємо війну недобросовісним роботодавцям, які порушують конституційні права громадян», - заявив голова Мінсоцполітики.

При цьому він наголосив, що за порушення законодавства у сфері оплати праці передбачена не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, українські підприємства, що збанкрутували, накопичили станом на 1 липня боргів по виплаті заробітної плати на загальну суму 446,529 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар