До новин

Fitch прогнозує, що Україна встигне реструктурувати свій борг

11 серпня, 2015
Борги
Fitch прогнозує, що Україна встигне реструктурувати свій борг

Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує, що Україна завершить реструктуризацію суверенних зовнішніх облігацій до настання строків виплат за єврооблігаціями на 500 млн доларів 23 вересня і до другого перегляду програми з МВФ, також наміченого на вересень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на звіт агентства.

Агентство нагадує, що в разі непроведення своєчасної реструктуризації, Україна може оголосити мораторій на обслуговування зовнішнього боргу за єврооблігаціями.

Також Fitch відзначає, що класифікуватиме реструктуризацію як обмін проблемних зобов'язань, у зв'язку з чим планує знизити довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті до рівня "C" в разі оголошення про укладення угоди з кредиторами.

Агентство наголошує, що Україна продовжує обслуговувати зовнішні та внутрішні зобов'язання, і 24 липня провела купонні виплати на суму 120 млн доларів за єврооблігаціями з погашенням у 2017 році.

Fitch нагадує, що угода про реструктуризацію з власниками облігацій є умовою програми розширеного фінансування МВФ, що передбачає фінансування нашої країни фондом на 17,5 млрд доларів і двосторонню і багатосторонню підтримку, включаючи допомогу від ЄС і Світового банку.

Нагадаємо, Fitch на початку серпня підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній валюті на рівні "CC", короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті - на рівні "С", рейтинг у національній валюті - на рівні "CCC".

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 12 серпня відбудеться зустріч міністра фінансів України Наталії Яресько з кредиторами стосовно реструктуризації українського зовнішнього боргу.

Коментарі
Додати коментар