До новин

Помер колишній суддя Вищого госпсуду Микола Гречківський

12 квітня, 2021
Новини
Помер колишній суддя Вищого госпсуду Микола Гречківський

10 квітня на 84-му році пішов із життя суддя Вищого господарського суду у відставці Микола Павлович Гречківський.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу КГС.

"Він стояв у витоків розбудови та становлення арбітражно-судової системи України, був одним із її основоположників, співавтором розробки першого Арбітражного процесуального кодексу України, багатьох законопроєктів з господарського законодавства, членом комісії по опрацюванню концепції судово-правової реформи України, входив до складу координаційної ради з питань функціонування ринку цінних паперів при Президентові України", - йдеться в повідомленні.

Микола Гречківський з 1981 року був заступником, а згодом і першим заступником головного арбітра Держарбітражу УРСР, протягом 1991 – 2002 років – першим заступником голови Вищого господарського (арбітражного) суду України, суддею вищого кваліфікаційного класу, членом Президії та Пленуму ВГСУ.

За вагомі заслуги у зміцненні законності правопорядку та високий професіоналізм у 1997 році Указом Президента України йому присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

Його трудова діяльність відзначена відомчими нагородами «Почесний працівник арбітражного суду» та «Почесний працівник господарського суду».

Коментарі
Додати коментар