До новин

Бій підприємствам-боржникам оголосили на Черкащині

13 серпня, 2015
Законодавство
Бій підприємствам-боржникам оголосили на Черкащині

Найбільше своїм працівникам нині боргують підприємства Черкас і Сміли. Перші досі не виплатили майже 9 мільйонів гривень. Інші – на 2 мільйони менше.

Про це йшлося на координаційній нараді в Черкаській ОДА, інформує прес-служба Черкаської ОДА, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація 

Натепер в області налічують 70 підприємств-боржників. Разом вони завинили своїм працівникам 26,5 мільйонів гривень. Подекуди, це борги кількарічної давнини. Однак майже 44% від усіх – на економічно активних підприємствах. – Цьогоріч прокуратурою області зареєстровано 4 кримінальні провадження за фактами безпідставної невиплати заробітної плати, – зауважує директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. – Зарплатні борги мають всі міста обласного значення та половина районів. Найбільше – в Черкаському, Уманському, Жашківському та Маньківському. Водночас до 1 липня діяла заборона на перевірки підприємств держінспекторами з питань праці. Це було можливо лише з дозволу Кабміну чи за заявкою суб’єкта господарювання. За зарплатними боргами Черкащина посідає 12-те місце серед областей України. Однак очільник області закликав керівників на місцях активізуватися. Спільно із правоохоронцями, фіскальниками й інспекторами з питань праці піти єдиним фронтом на підприємства-боржники.

 – Треба їхати й говорити з кожним керівником, – зазначає голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Спершу розібратися у причинах боргу, а далі – реакція правоохоронців. Зокрема й щодо арбітражних керуючих, які гальмують погашення боргів. Бо це – їхня годівниця. Викликає багато запитань і ситуація із боргами на активних підприємствах. Тут можливі схеми. Про зарплатні борги очільник області говоритиме найближчим часом і з правоохоронцями. Доти відповідальні посадовці мають розробити конкретний план дій із ліквідації такої заборгованості на підприємствах області.

Коментарі
Додати коментар