До новин

ВАСУ підтвердив законність призначення Гонтаревої головою Нацбанку

14 серпня, 2015
Законодавство
ВАСУ підтвердив законність призначення Гонтаревої головою Нацбанку

Вищий адмінистративний суд України відхилив позовну заяву Юрія Кармазіна та Наталії Целовальніченко щодо правомірності призначення Валерії Гонтаревої на посаду голови Національного банку України.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

Вищезгадані особи позивались до президента України Петра Порошенка та самої Гонтаревої як третьої особи і намагалися довести неправомірність призначення останньої на посаду голови Нацбанку у зв’язку з недостатністю досвіду роботи на керівних посадах у банках України та зобов’язати Порошенка внести подання на її звільнення.

Проте досвід Гонтаревої не викликає сумнівів у суддів ВАСУ.

«Як вбачається з оглянутої в судовому засіданні трудової книжки Гонтаревої В. О., наявний в останньої трудовий стаж роботи на керівних посадах у банку відповідає вимогам статті 18 Закону України «Про Національний банк України», – зазначено в постанові ВАСУ.

У регулятора нагадали, і ВАСУ підтвердив ці дані під час засідання, що професійний досвід голови НБУ у провідних українських і міжнародних фінансових інституціях перевищує 20 років, з них на керівних посадах в банках – 11 років. З 1994 до 1996 року вона працювала в Українській міжбанківській валютній біржі, а потім – на керівних посадах в акціонерному комерційному банку «Сосьєте Женераль Україна» (1996 – 2000) та акціонерному банку «ІНГ Банк Україна» (2001 – 2007). До призначення головою Національного банку України Гонтарева сім років очолювала інвестиційну компанію «Інвестиційний Капітал Україна», лідера в сегменті торгівлі корпоративними та державними борговими цінними паперами на українському ринку (2007 – 2014).

Коментарі
Додати коментар