До новин

Кабмін запропонував Раді захистити 13 портів від банкрутства

17 серпня, 2015
Законодавство
Кабмін запропонував Раді захистити 13 портів від банкрутства

Кабінет міністрів України вніс до Верховної ради законопроект №2488а, що пропонує виключити 13 українських морських торговельних портів з переліку державних об'єктів, що не підлягають приватизації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу уряду.

«Головною метою законопроекту є запровадження конкурентної процедури продажу майна підприємств; захист підприємств, виключених з переліку, від позаприватизаційних процедур ліквідації та відчуження їхнього майна, зокрема при відкритті процедур банкрутства», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Так, законопроектом передбачено призупинення провадження у справах про банкрутство зазначених підприємств, а також запроваджується мораторій на порушення провадження у справах про банкрутство протягом трьох років. При цьому в документі наголошується, що такі норми не поширюються на об'єкти права державної власності, що ліквідуються за рішенням власника.

Запропоновані обмеження, на думку авторів документа, дадуть можливість уповноваженим органам управління вжити необхідних заходів для стабілізації фінансово-економічного стану підприємств.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін розгляне план фінансової стабілізації «Украероруху».

 

Коментарі
Додати коментар